Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2020
Ing. Jiří Vilášek

Zdánlivá maličkost v podobě odlepené dlaždice na podlaze koupelny rodinného domu odstartovala kolotoč nepříjemných událostí s velkým psychickým i finančním dopadem pro všechny zúčastněné. Píše se rok 2014 a investor přebírá "na klíč" postavenou novostavbu nepodsklepeného jednopodlažního dřevodomku, postavenou v konstrukčním systému 2 by 4.

Poškození podlahy a nosných stěn
Vybíráme z našich referencí

Jedná se o polyfunkční objekt v historické části města. Do novostavby 8 podlažního objektu byly včleněny cenné části původního domu a sklepů. V objektu se nově nachází 17 bytových jednotek, komerční prostory a restaurace. V rámci naší činnosti byla vytvořena projektová dokumentace profesí TZB (vytápění, vzduchotechnika, plyn, chlazení).

Residence Soukenická

Vybíráme z našich publikací

dektime 2016/07

VNITŘNÍ ZATEPLENÍ
Ing. Tomáš Kupsa

Umístění tepelné izolace na vnitřní stranu obvodové konstrukce vede ke zvýšenému riziku kondenzace uvnitř konstrukce. Tepelná izolace má zpravidla nižší difuzní odpor než ostatní stavební konstrukce. Vodní pára tedy může skrze tepelnou izolaci snadno proniknout difuzí ke stavební konstrukci s vyšším difuzním odporem, kde je zároveň díky účinku tepelné izolace poměrně nízká teplota a vodní pára tedy může zkondenzovat.